Hva er Autobank?

Med Autobank kan du koble økonomisystemet og nettbanken sammen for å automatisere innbetalinger, utbetalinger og banktransaksjoner i regnskapet.

Innbetalinger: Innbetalinger kan matches automatisk mot fakturaer basert på KID og fakturanummer, slik at fakturaene blir merket som betalt når betalingen blir registrert.

Utbetalinger: Med Autobank for utbetalinger kan du enkelt betale leverandørfakturaer, MVA og lønn, og gjøre tilbakebetalinger til kunder direkte fra systemet. Betalingene sendes direkte til banken og blir betalt på forfallsdato. Hvis du også har aktivert Regnskapsgodkjente betalinger (RGB), kan betalingene også godkjennes direkte fra økonomisystemet uten å måtte ettergodkjenne i nettbanken.

Bankavstemming: Automatisk registrering av banktransaksjoner gjør det mulig å avstemme bank og regnskap direkte i systemet. Det er også mulig å sette opp automatisk avstemming for daglig lukking av poster.

Betalingsfiler mellom økonomisystemet og nettbanken går via Aritma (tidligere ZData), og kan kobles opp mot de fleste banker i Norge. Onboarding av Autobank er enkelt med noen få tastetrykk i systemet, og du vil motta en e-post med videre instruksjoner om hvordan du fullfører bestillingen i din nettbank. Merk at stegene i denne prosessen kan variere avhengig av hvilken bank selskapet benytter. For hjelp til å aktivere Autobank, kan du klikke her.