Mva-innstillinger: Frekvens

1. Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Regnskap

2. Klikk på fanen Mva-innstillinger.

I feltet Mva-plikt angir du om selskapet er mva-pliktig, om det planlegger mva-registrering først når omsetningsgrensen passeres, eller om det ikke er mva-pliktig.

Under Mva-skjema velger du det skjemaet som gjelder for det aktuelle selskapet.

I feltet Mva-frekvens angir hvor ofte du skal sende mva-melding: månedlig, årlig eller to månedlig (annenhver måned). Du kan senere endre mva-frekvensen. Den kan for eksempel endres fra to månedlig til årlig så lenge du ikke har noen aktive mva-meldinger dette året. Om du har innsendte mva-meldinger som er slettet i regnskapsåret, vil du ikke lenger ha mulighet til å hente frem disse dersom du endrer periodeoppsettet. Endringen vil gjelde fra og med det regnskapsåret du jobber i når innstillingen endres.

Under Flere felter kan du velge å beregne MVA-sats basert på regnskapsdato ved å sette hake for dette.

Klikk på bildet for å forstørre

CS. Frekvens og mva 1.UM.jpg