Reaktivere tidligere ansatt

Å reaktivere tidligere ansatte kan være aktuelt når ansatte, som sesongarbeidere eller ansatte som har sluttet, vender tilbake.

NB! Det er viktig å aldri opprette samme ansatt flere ganger da dette kan føre til feil i a-meldingen.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte. Klikk på fanen Inaktive, og velg aktuell ansatt.
CS.Reaktiverer inaktiv ansatt 1 .UM.jpg

2. Klikk på Rediger detaljerCS.Reaktiverer inaktiv ansatt 2 .UM.jpg

3. Fjern datoen i feltet Sluttdato slik at feltet står tomt. Klikk på Lagre og lukk.
CS.Reaktiverer inaktiv ansatt 3 .UM_1.jpg

Ansattkortet vil nå oppdatere seg slik at den ansatte står som aktiv, og du får opprettet nytt arbeidsforhold
CS.Reaktiverer inaktiv ansatt 4 .UM.jpg