SAF-T Eksport

1. Gå til Innstilinger i toppmenyen og klikk på Importsentral.

2. Klikk på Eksport SAF-T.

3. Velg Start eksport.

4. Legg inn valg for regnskapsår og periode du ønsker å eksportere. Når alle data er lagt inn, klikker du på Neste

NB! Fra og med 1. januar 2025 vil det kun være mulig å eksportere med formatversjon 1.3, og du vil derfor ikke trenge å ta stilling til valget. Inntil videre kan du velge om du vil bruke versjon 1.0 eller 1.3.

5. Hvis du har valgt versjon 1.0, og du ikke har satt opp SAF-T-kobling for hovedbokskonti på kontoplanen din, vil du få et varsel om at det mangler kobling. Du kan da velge å kjøre en Automatisk SAF-T-kobling, som lar systemet knytte de relevante kontoene til den SAF-T-koden som passer best basert på kontogruppe og annen informasjon. Har du valgt versjon 1.3, vil du få et tilsvarende varsel hvis du har hovedbokskonti som mangler kobling mot årsavslutning. Da kan du velge Automatisk årsavslutning kobling.

6. Klikk på Start eksport.

7. SAF-T Eksporten er nå gjennomført og kan hentes ut ved å klikke på Last ned. SAF-T filene blir da sendt til din e-postadresse, og må pakkes ut før de kan lastes opp igjen.