Manuell synkronisering av lønnsarter og firmabilsatser

Systemet vil automatisk synkronisere lønnsarter og firmabilsatser ved årsskifte, men i noen tilfeller vil det være behov for å synkronisere manuelt.

1. Gå til Lønn i venstremenyen og velg Lønnsarter.

2. Klikk på Flere valg og velg enten Synkroniser lønnsarter eller Oppdater firmabilsatser

cs.synkroniser lønnsarter og firmabilsatser.um.1.jpg

Synkronisere lønnsarter

• Det er kun lønnsarter med systemkoder (se bilde nedenfor) som blir oppdatert.
  • Egenopprettede lønnsarter blir ikke oppdatert. Vær oppmerksom på at systemkoden forsvinner dersom du har endret på en av systemets standard lønnsarter, og da blir ikke lønnsarten oppdatert via denne synkroniseringen.

cs.synkroniser lønnsarter og firmabilsatser.um.2.png

Oppdatere firmabilsatser

Ved opprettelse av nytt regnskapsår vil systemet automatisk oppdatere faste poster for firmabiler. Dersom du oppretter nytt regnskapsår før nye firmabilsatser er fastsatt av myndighetene, må firmabilsatsene oppdateres manuelt etter fastsettelsen.