Problemer med pålogging ved henting av tilbakemelding/skattekort fra Altinn

 

 

Dersom du får denne feilmeldingen ved forsøk på å logge på med SMSpin skyldes dette at brukernavn/passord er feil. Vær oppmerksom på at det er SMSpin som skal benyttes og ikke MinID, BankID eller lignende.

cs.bytte passord på brukeren i altinn.ue.1.png

MERK: Dersom du i løpet av kort tid har gjort tre forsøk der påloggingen feiler, blir brukeren din låst i 60 minutter av Altinn.

1. Gå til Altinn.no og logg på med den påloggingsmetoden du vanligvis benytter. Tips! Sjekk at du har valgt korrekt selskap før du går til neste steg.

2. Klikk på Profil og velg Avanserte innstillinger. 

 cs.bytte passord på brukeren i altinn.ue.2.png

3. Under innloggingsinformasjon kan du klikke på Endre passord. Sørg også for å sjekke at det er satt hake ved Tillat innsending fra applikasjon eller system med dette brukernavnet og passordet. 

4. Se over at brukernavn og mobilnummer stemmer. Fødselsnummer kan benyttes som brukernavn. 

5. Klikk Lagre

cs.bytte passord på brukeren i altinn.ue.3.png

Dersom du fremdeles får feil, kan det være at du ikke har tilstrekkelige rettigheter til å hente tilbakemelding på a-meldingen for dette selskapet. Merk at brukeren må ha en av følgende tilgangene “Regnskapsfører lønn”, “Regnskapsfører med signeringsrettighet”, “Regnskapsfører med signeringsrettighet”, “Regnskapsmedarbeider”, “Utfyller/Innsender” eller “Begrenset signeringsrettighet” i Altinn på selskapet for å kunne hente skattekort, informasjon om roller og rettigheter finner du på Altinn.no

Les alt om lønnsmodulen i regnskapssystemet her.